برگزاری جشنواره وجدان محیط زیست روز ۲۰ خرداد، چهارمین جشنواره وجدان محیط زیست با تاکید بر رفع آلودگیهای پلاستیکی به میزبانی وزارت جهادکشاورزی و همکاری انجمنهای محیط زیستی و سازمانهای مردمنهاد ۲۰ خرداد برگزار میشود.
به گزارش مدیریت زیست به نقل از وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی افزود: در این جشنواره از فعالان و دلسوزان محیط زیست اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که داوطلبانه در حوزه آموزش و فرهنگسازی در سطح استانی، شهرستانی و منطقهای مشارکت کردند، تجلیل خواهد شد.
جعفر گوهرگانی رفع آلودگیهای پلاستیکی را از محورهای مهم چهارمین جشنواره وجدان محیط زیست عنوان و اظهار کرد: با توجه به وضعیت آلایندگی پلاستیکی در جهان و ایران، محور این جشنواره بر پایه توسعه پایدار با تمرکز بر پایان دادن به آلودگیهای پلاستیکی گذاشته شده است.
وی گفت: بیش از ۷۵۳ نفر مدارک خود را در حوزه فعالیتهای زیستمحیطی و فرهنگسازی در سال گذشته برای دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند که از این تعداد براساس شاخصهای زیستمحیطی در بخشهای منابع طبیعی، کشاورزی، شیلات و سایر بخشهای صنعتی و خدماتی ۱۱۶ نفر به مرحله کارشناسی رسیدند و از این تعداد نزدیک به ۷۰ نفر جزو فعالان برتر در حوزههای مختلف به داوری گذاشته شدند.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که مراحل شناسایی، ارزیابی و انتخاب برگزیدگان این جشنواره توسط یک انجمن محیط زیستی صورت گرفته است، تصریح کرد: از ۷۰ نفر فعال برتر در حوزههای مختلف، ۲۰ نفر نامزد دریافت نشان وجدان محیط زیستی و تندیس شدهاند که در روز برگزاری این جشنواره معرفی خواهند شد.
وی ابراز امیدواری کرد که تبیین چالشهای محیط زیستی در کشور در این جشنواره به ارتقای آگاهی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان، اقدام عملی برای بهبود وضعیت محیط زیست، یا کاهش آلودگیهای پلاستیکی و جلوگیری از رهاسازی ظروف پلاستیکی در طبیعت کمک کند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اذعان به این که چالشهای اصلی محیط زیستی در سال میلادی ۲۰۲۵ بر سه محور گرمایش زمین و تغییر اقلیم، از بین رفتن تنوع زیستی و آلودگیهای پلاستیکی در سطح اراضی کشاورزی و منابع طبیعی، دریاها و اقیانوسها است، گفت: چالش سوم که آلودگیهای پلاستیکی است تا حدودی توسط انسان میتواند برطرف شود و رو به بهبودی برود.
تولید ۳٫۲ میلیون تن ضایعات پلاستیکی در ایران
گوهرگانی افزود: سالانه ۴۰۰ میلیون تن پلاستیک به عنوان ضایعات در جهان و ۳٫۲ میلیون تن در ایران تولید میشود و این درحالی است که نرخ بازیافت پلاستیک بسیار پایین است.
وی نرخ بازیافت پلاستیک در جهان را ۱۴ تا ۱۵ درصد و در ایران ۹ درصد عنوان کرد.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی گفت: پلاستیک غیر بازیافت موجب آلودگیهای زیستمحیطی، ناپایداری کشاورزی و نگرانی از بیماریها و به خطر افتادن سلامت انسانها و سایر موجودات شده است.
وی مصرف سرانه پلاستیک در جهان را ۵۳ کیلوگرم و در ایران نزدیک به ۴۰ کیلوگرم برای هر نفر عنوان کرد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که نزدیک به ۴۱ درصد پلاستیک مصرفی در ایران به دلیل شرایط اقلیمی متعلق به بخش کشاورزی است، ابراز داشت: در جهان سهم مصرف پلاستیک در بخش کشاورزی ۳۱ درصد است.