شما اینجا هستید

مهم » تغییر جیره غذایی دام و توسعه آبزی‌پروری

تغییر جیره غذایی دام و توسعه آبزی‌پروری، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، با اشاره به تغییر جیره غذایی دام و توسعه آبزی‌پروری، از اجرای برنامه های کلان برای مقابله با کم‌آبی و تغییر الگوی کشاورزی در استان‌های جنوب کشور خبر داد.

به گزارش مدیریت زیست به نقل از وزارت جهاد کشاورزی از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گل‌محمدی همزمان با سفر به استان بوشهر در بازدید از بزرگترین مزرعه پرورش شتر مرغ در جنوب کشور بخش خصوصی تنگستان روستای سرکره، افزود: باید به سمت کشت گیاهان کم آ‌ببر و مقاوم به خشکی مانند سورگوم دانه‌ای رفت که هم امنیت غذایی را تضمین کرده و هم فشار بر منابع آبی را کم می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم کاهش وابستگی به نهاده‌های دامی وارداتی، اعلام کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد تغییر جیره غذایی دام‌ها با استفاده از گیاهان مقاوم به کم‌آبی مانند سورگوم، می‌تواند وابستگی ما به واردات کنسانتره را تا حد چشمگیری کاهش دهد. همچنین برنامه داریم مصرف غذای دریایی را در سبد خانوارها جایگزین بخشی از پروتئین‌های پرآببر کنیم.

گل‌محمدی در ادامه به وضعیت دامداری کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه امروز به دلیل کاهش مراتع، نیاز به علوفه وارداتی افزایش یافته است. راهکار ما بازگشت به نژادهای دام بومی است که توان چرای طبیعی در مراتع را دارند.

وی با اشاره به نقش فناوری در حل بحران‌های زیستی گفت: در حوزه طیور، پروژه‌های تحقیقاتی برای بهبود نژاد مرغ آرین و کنترل بیماری‌های شایع در دست اجراست. همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، امیدها برای دستیابی به خودکفایی را افزایش داده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی هشدار داد: وابستگی صنعت طیور به نهاده‌های وارداتی یک نقطه آسیب‌پذیر است. بنابراین، برنامه‌ریزی برای جایگزینی نهاده‌های داخلی و اصلاح الگوی مصرف، یک اولویت ملی است.

رئیس سازمان تات در پایان خاطرنشان کرد: موفقیت این برنامه‌ها نیازمند عزم ملی، تخصیص منابع کافی و همکاری بین بخشی است. ما امیدواریم با استفاده از فناوری‌های نوین و مشارکت کشاورزان، تابآوری بخش کشاورزی در برابر تغییرات اقلیمی و تحریم‌ها را افزایش دهیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان تات در پنجمین سفر استانی خود به استان بوشهر از مزرعه الگویی چغندر پاییزه شهرستان دشتستان بخش شبانکاره نیز بازدید کرد.

وی در این بازدید با اشاره به پتانسیل بالای کشت چغندرقند پاییزه در استان بوشهر، گفت: با توجه‌ به کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در مقایسه با گندم و درآمدزایی بالاتر، پیش‌بینی می‌شود طی دو تا سه سال آینده، این محصول به یکی از کشت‌های اصلی استان تبدیل شود.

گل‌محمدی تأکید کرد: کشت چغندرقند پاییزه یکی از راهکارهای اساسی برای رسیدن به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید شکر است که در برنامه هفتم توسعه نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

وی همچنین در بازدید از مزرعه پرورش موز بخش خصوصی شهرستان دشتستان از پتانسیل بالای کشت موز در گلخانه‌های استان بوشهر خبر داد و گفت: با توجه‌ به بحران آب، نمی‌توانیم به روش‌های سنتی ادامه دهیم؛ لازم است که شرکت‌های کشت بافت و تولید نهال‌های اصلاح‌ شده در این بخش فعال شوند و گلخانه‌های موز توسعه یابند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری مدیریت زیست | modiriyate zist