شما اینجا هستید

اجتماعی » سرانگشتان هنرمند فارس رمق می گیرد

با حضور معاون صنایع دستی هنرهای سنتی کشور

فارس میزبان جشن دو شهر ملی صنایع دستی خواهد بود

 

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، میراث فرهنگی و صنایع دستی فارس خبر داد:

۱۱ خانه تاریخی شیراز سرای صنایع دستی می شوند

فاطمه مقدم – شهر مردم

به گزارش شهرمردم به نقل از مدیریت زیست، مراسم روزجهانی صنایع دستی به میزبانی اتحادیه صنایع دستی فارس در سالن اجتماعات سعدیه با حضور هنرمندان صنایع دستی از رشته های مختلف سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگرزی و صنایع دستی فارس و چند تن از مسئولان استانی دیروز همزمان با آغاز هفته جهانی صنایع دستی برگزار شد.

در مراسم روز جهانی صنایع دستی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با اشاره به شعار «صنایع دستی، خانواده، مولد، راهبر توسعه» گفت: نامگذاری این روز با پیشنهاد ایران در سال ۲۰۱۰ و تصویب شورای جهانی صنایع دستی، با هدف حمایت از هنرمندان و میراث فرهنگی صنایع‌دستی انجام شد که این افتخاری بزرگ و در عین حال، مسئولیتی سنگین برای ماست.

محسن ضیایی با اشاره به افتخارات ملی و جهانی صنایع دستی فارس، مانند منبت آباده و شهر جهانی صنایع دستی شیراز، اعلام کرد: آخر هفته میزبان مریم جلالی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، برای جشن ثبت دو شهر ملی صنایع دستی در فارس خواهیم بود؛ شهر میمند به عنوان شهر ملی شیشه‌گری سنتی و شهر حسن‌آباد اقلید به عنوان شهر ملی قالی. این جشن با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، میهمانان و گردشگران، در روزهای ۲۲ و ۲۳ خرداد برگزار می‌شود و آغازی برای احیا و رونق دوباره این هنرهای اصیل  خواهد بود.

وی در ادامه به کسب عناونین صنایع دستی استان فارس طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: هنرمندان فارس تا کنون موفق به کسب ۵۰ درجه هنری شده‌اند که از این شمار ۲۳ مورد درجه یک را دریافت کرده‌اند. همچنین ۴۰۰ مورد از تولیدات فاخر هنرمندان صنایع دستی استان، مهر اصالت و کیفیت ملی دریافت کرده‌اند و ۲۰ هنرمند نیز موفق به دریافت مهر اصالت بین‌المللی از یونسکو شده‌اند.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، میراث فرهنگی و صنایع دستی فارس در ادامه اظهار داشت: فعالین صنایع دستی دارای کارت صنعتگری در استان فارس حدود ۳۴ هزار نفر است اما به طور عملی ۲۰۰‪ هزار نفر در فارس به کار در حوزه صنایع دستی در ۸۹رشته شاخص مشغولند که این جامعه بزرگ  بیانگر انست که باید بیش ازپیش کمر به خدمت این جامعه بزرگ در شناسندن و ادامه یافتن آموزش هنر در رشته های مختلف بست.

ضیایی از تملک ۱۱ خانه تاریخی در بافت تاریخی توسط شهرداری شیراز خبر داد وگفت: ۱۱ خانه واقع در بافت تاریخی شیراز برای تبدیل به خانه‌های صنایع دستی تملک شده تا ضمن فعالیت و آموزش هنرمندان، زمینه برای جذب گردشگر و معرفی این بافت نیز فراهم شود.

وی در ادامه توضیح داد: مرمت این ۱۱ خانه تاریخی از اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی فارس انجام خواهد گرفت کارگاه هایی شکل گرفته را به هنرمندان واگذار خواهیم کرد. هنرمندان صنایع دستی در این کارگاه‌ها علاوه بر تولید و فروش به آموزش علاقمندان صنایع دستی نیز می‌پردازند.

ضیایی افزود: قرار است با همت شهرداری مسیرهای گردشگری در بافت تاریخی شیراز بهسازی شود و با ایجاد این کارگاه‌های صنایع دستی در بافت تاریخی، زمینه برای ایجاد گذرهای صنایع دستی، جذب گردشگران و فروش بهتر صنعتگران فراهم می‌شود.

وی با اشاره به  اینکه یکی از مشکلاتی که در سطح کشور توزیع استانی یکسان اعتبارات تسهیلات صنایع دستی گفت: اعتباراتی که به استانی چون فارس و شهر جهانی صنایع دستی شیراز اختصاص می‌یابد، همچون اعتبارات هرمزگان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد است. حدود ۱۵ درصد از کل اعتبار تبصره ۱۸ میراث فرهنگی به بخش صنایع دستی اختصاص یافته که حدود ۱۲ میلیارد تومان است و کاهش این اعتبار نسبت به سال گذشته محسوس است اما درنظر داریم بودجه اختصاص تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی  را از منابع دیگر تامین نماییم.

 

**از پیشنهاد تمدید طولانی‌مدت اجاره کارگاه‌ها صنایع دستی تا راه‌اندازی میزهای تخصصی خاتم و قلم‌زنی روی مس

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی فارس از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در سخنان خود با اشاره به این نکته که هر سال مراسم روز جهانی صنایع دستی برگزار می شود اما مشکلات هنرمندان این حوزه به قوت خود باقی است گفت:  گرچه که بخشی از مشکلات کشوری است و نیاز به همراهی نمایندگان مجلس دارد اما امیدوارم که مشکلاتی که در استان قابل رفع است با همت استاندار حل شود.

محمود فخری تمدید کارگاه های فعالین صنایع دستی را یکی از دغدغه های فعالین این حوزه خواند و پیشنهاد داد که کارگاه های این هنرمندان با اجاره های طولانی مدت مثلا ده ساله به آنها واگذار شود تا حداقل استرس بی جا شدن با تغییر مدیران کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی یا تغییر رویکردها در استان نداشته باشند.

حسین همتی رئیس اتحادیه صنایع دستی فارس نیز در این آیین از راه‌اندازی ۲ میز تخصصی خاتم و قلم‌زنی روی مس در شیراز خبر داد و گفت: مدیریت میز تخصصی خاتم به غلام فلاح‌پور و مدیریت میز تخصصی قلم‌زنی نیز به سید احمد حمیدی سپرده شد.

بناست هنرمندان این دو رشته مسائل و مشکلات خود در زمنیه های مختلف از تسهیلات و فروش و … به دبیران این دو میز تخصصی ارجاع دهند تا هنرمندان برای حل مشکلات مسیر کوتاه تری را طی کند.

در پایان این مراسم جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان صنایع دستی فارس تجلیل شد. کریم آذرگشت در رشته ساخت ساز سنتی، نادمه محمدی کشکولی هنرمند رشته دسته بافته های داری، سحرناز لافتی رشته منبت، ناصر منتظری هنرمند خاتم کار ،خانم ماه پرویز محمودی پیشکسوت دست بافته های داری در اقلید، فتح الله عقل آسا پیشکسوت در معماری سنتی شیراز،الیاس فخار پیشکسوت هنر سفالگری سنتی،عین الله قادری پیشکسوت هنر نمد مالی، محمد صالحه پیشکسوت خاتم، مهدی صحراگرد خاتم کار. حسین دانشور خاتم کار. مرضیه غلامی خاتم کار. رضا شیشه گر در رشته کاشی هفت رنگ. مهدی صمیمی، مرتضی قدرتی، معصومه ستوده و مهشید امیری هرچهار نفر در رشته قلم زنی روی مس هنرمندان تقدیر شده بودند . در این مراسم همچنین حکم مسئولان میزهای تخصصی خاتم و قلم زنی اهدا شد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری مدیریت زیست | modiriyate zist