شما اینجا هستید

مهم » سموم با رعایت بالاترین استاندارد جهانی در کشور مصرف می‌شود

سموم با رعایت بالاترین استاندارد جهانی در کشور مصرف می‌شود، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در مصرف سموم بالاترین استانداردهای جهانی را رعایت می‌کنیم، گفت: هیچ سمی در ایران ثبت نمی‌شود مگر اینکه حداقل ۲ سال در اتحادیه اروپا که استانداردهای بالایی دارند مصرف شده باشد.

به گزارش مدیریت زیست به نقل از وزارت جهاد کشاورزی از ایرنا، علیرضا مهاجر سه‌شنبه در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی در شیراز، اظهار کرد: استانداردهای وزارت جهاد کشاورزی، حفظ نباتات و دولت ایران بسیار بالا است، سموم پرخطر موجود در چرخه را از مصرف خارج کرده و استفاده از سموم کم‌خطر را بیشتر توصیه ‌می‌کنیم.

وی افزود: استفاده از ارقام گیاهی مقاوم، کنترل غیرشیمیایی و بیولوژیک، اجرای تناوب و روش‌های به‌زراعی از جمله اقدامات صورت گرفته در کاهش مصرف سموم و در نهایت تولید محصول باکیفیت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که تامین امنیت غذایی وظیفه این وزارتخانه است، تصریح کرد: یکی از شاخص‌های تامین امنیت غذایی حفظ و نگهداری از نباتات است.

وی بیان کرد: با همین هدف هرساله معاونان تولیدات گیاهی، مدیران و مسئولان حفظ نباتات و مسئولان اجرایی در بخش‌های باغبانی و زراعت کنار هم جمع می‌شوند که آخرین دستاوردهای علمی کشور و دنیا را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهند.

مهاجر ادامه داد: تولید سموم باکیفیت، افزایش ایمنی غذای تولیدی و ارتقای سطح کمی و کیفی محصولات از جمله اهداف سمینار برگزار شده است.

 

حفظ نباتات رکن اصلی تحقق امنیت غذایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این سمینار گفت: تامین امنیت غذایی وظیفه اصلی جهاد کشاورزی است و حفظ نباتات به عنوان یکی از ارکان اصلی در تحقق امنیت غذایی می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

مجتبی دهقان‌پور افزود: تامین امنیت غذایی چهار مولفه تولید مطلوب و بهینه، کیفیت تولید، دسترسی مردم به محصولات تولیدی و در نهایت بحث پایداری تولید را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: ۶ دهه فعالیت سازمان ارزشمند و توانمند حفظ نباتات نشان داده است که این سازمان در دستیابی به تولید مطلوب و بهینه و جلوگیری از کاهش عملکرد نقش بسزایی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: شبکه‌های پیش‌آگاهی گسترده سازمان حفظ نباتات و اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت یکپارچه و مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری‌ها نشان دهنده نقش این سازمان در تامین غذایی است.

وی افزود: دستیابی به حداقل میزان سن‌زدگی در تولید محصول استراتژیک گندم و نظارت بر باقیمانده سموم و آفت‌کش‌ها و مدیریت این موضوع از دیگر مواردی است که اقدامات اثرگذار سازمان حفظ نباتات در تولید محصول کیفی و پایداری تولید قابل توجه است.

دهقان‌پور با اشاره به این که مبارزه هوشمندانه با استفاده از فناوری‌های روز و نرم‌افزارهای مختلف از جمله اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه حفظ نباتات است، اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور “مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی” در استان فارس ایجاد شده است که در این مرکز حوزه فعالیت حفظ نباتات در زمینه مدیریت عالمانه جلوه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به ناهنجاری‌های اقلیمی و تاثیر منفی این موضوع بر مدیریت آفات و بیماری، گفت: استان‌های جنوبی کشور درگیر سوسک سرخرطومی حنایی خرما و زوال مرکبات هستند که به رغم تلاش‌های صورت گرفته توسط سازمان حفظ نباتات، کنترل موفق آفت و بیماری مذکور نیاز به نگاه ویژه و اقدامات موثرتری دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به این که در عرصه‌های تولیدی با بیماری‌های نوپدید، آفات نوظهور و مقاومت علف‌های هرز به علفکش‌ها مواجه هستیم، تصریح کرد: با هدف عارضه‌یابی، تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، اجرای طرح “افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی” از ۲ سال گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفت.

 

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری مدیریت زیست | modiriyate zist