شما اینجا هستید

اجتماعی » هر هفته در شیراز ۶۰۰ تلفن ثابت جمع‌آوری و به فیبر نوری تبدیل می‌شود

اگر آنتن‌های مخابراتی برای سلامت مردم ضرر داشتند، این همه تلفن همراه دست مردم نبود

 

جلال‌الدین عرفانی – شهر مردم

به گزارش شهرمردم به نقل از مدیریت زیست ، عملیات جمع‌آوری کابل‌های مسی تلفن‌های ثابت و تبدیل آن‌ها به فیبرهای نوری در شیراز و فارس سرعت می‌گیرد. مدیرعامل مخابرات فارس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وقتی مدیری مسئولیتی را پذیرفت باید پاسخگو باشد، با اشاره به آغاز عملیات اجرای فیبر نوری در شیراز از سال ۱۴۰۰ در خصوص روند کند اجرای این پروژه گفت: در این طرح شبکه تلفن‌های ثابت که روی کابل مسی اجرا شده جمع‌آوری و فیبر نوری جای آن را می‌گیرد. بر این اساس تا کنون ۱۴ هزار تلفن ثابت در شیراز و سایر شهرهای استان جمع‌آوری و تبدیل به فیبر نوری شده و هر هفته در شیراز ۶۰۰ تلفن ثابت جمع‌آوری و به فیبر نوری تبدیل می‌شود. البته ما این ظرفیت را داریم که هر هفته هزار تلفن ثابت را جمع‌آوری و تبدیل به شبکه فیبر نوری FTTH کنیم اما به دلیل قطعی‌های برق کارخانه تولیدکننده فیبر نوری میزان تولید آنها کاهش یافته که این بر توسعه شبکه فیبر نوری تأثیر می‌گذارد.

هومان محمودی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد توسعه شبکه فیبر نوری طی این مدت در شیراز انجام شده است، در خصوص مزیت‌های فیبر نوری هم اظهار داشت: یکی از مزیت‌های بارز فیبر نوری ظرفیت بالای آن است در حالیکه کابل مسی جوابگوی سرعت ۱۶ مگابایت اینترنت است، این رقم در فیبر نوری تا ۹۰۰ مگابایت است و از سوی دیگر کیفیت و سرعت اینترنت با فیبر نوری بسیار بیشتر از تلفن ثابت و کابل مسی است.

وی با اشاره به وجود ۸۴۰ هزار تلفن ثابت در شیراز که باید شبکه کابل مسی آن‌ها جمع‌آوری و تبدیل به فیبر نوری شود، از برنامه‌ریزی جمع‌آوری سالانه ۵۰ هزار تلفن ثابت و تبدیل آن‌ها به شبکه فیبر نوری در حال حاضر خبر داد و ادامه داد: یکی از مشکلات توسعه شبکه دریافت مجوزهای لازم برای توسعه شبکه از برخی ارگان‌ها از جمله شهرداری، شورای حمل‌ونقل ترافیک استان، دستگاه‌های خدمات‌رسان و… است که در صورتی که همکاری آن‌ها خوب باشد، طرح‌های توسعه‌ای مخابرات هم با سرعت بیشتری جلو می‌رود. چراکه در برخی فصول مثل فصل گرما به ویژه در معابر مرکزی و شلوغ شهر گاه عملیات عمرانی باید نیمه‌شب‌ها انجام شود که همه این‌ها نیاز به مجوز دارد.

محمودی با اشاره به کندی روند اجرای توسعه فیبر نوری در برخی سال‌ها از سرعت گرفتن اجرای این پروژه خبر داد و گفت: این در حالی است که ما باید خانه به خانه فیبر نوری را اجرا کنیم و گاه سیم‌کشی هر خانه ۴ تا ۵ ساعت زمان می‌برد تا اتصال برقرار شود.

وی با اشاره به جایگاه و شرایط خوب و رتبه نخست اجرای شبکه فیبر نوری در فارس به نسبت سایر استان‌ها گفت: شبکه فیبر نوری با هدف ارتقاء کیفیت خدمات مخابراتی اجرا می‌شود. هزینه اجرای فیبر نوری تا درون منزل حدود یک تا یک‌ونیم میلیون تومان و هزینه مودم حدود دو میلیون تومان است اما اجرای طرح‌های اقساطی هزینه آن‌ اینقدر کاهش خواهد یافت که در حد رایگان است.

مدیرعامل مخابرات فارس در خصوص برخی اظهارات درباره زیان‌بار بودن امواج آنتن‌های مخابراتی برای سلامت جسمی شهروندان ضمن رد این موضوع گفت: اینکه دکل‌های مخابراتی برای سلامت بدن زیان‌آور است به هیچ عنوان صحت ندارد؛ چراکه اگر زیان‌آور بود در هیچ جای دنیا اجازه استفاده گوشی تلفن همراه داده نمی‌شد. این در حالی است که متأسفانه مهم‌ترین عامل جلوگیری از توسعه شبکه تلفن همراه، مردم هستند که با این باور که این امواج خطرناک است اجازه اجرای سایت‌های مخابراتی را نمی‌دهند.

محمودی اظهار داشت: این در حالی است که برای ارتقاء کیفیت آنتن‌دهی و توسعه شبکه تلفن همراه با توجه به توسعه شهر و بلندمرتبه‌سازی‌ها راهی جز اجرای سایت‌ها و دکل‌های جدید مخابراتی نداریم. این در حالی است که به محض آنکه می‌خواهیم در جایی آنتن بگذاریم، مردم خودشان جلو ما را می‌گیرند و باید به دادگاه برویم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر قریب به ۱۹۰۰ سایت تلفن همراه اول در استان اجرا شده که ۴۸۸ مورد آن در شیراز است. این در حالی است که برای ارتقاء سطح کیفیت تلفن همراه هر سال باید ۵۰ سایت جدید در شیراز اجرا شود که ما در زمینه توسعه این سایت‌ها در شیراز با بیشترین مقاومت مردم روبرو هستیم و در سایر شهرها کمترین مشکل را داریم.

مدیرعامل مخابرات فارس تصریح کرد: این در حالی است که گسترش شهر شیراز و افزایش بلندمرتبه‌سازی‌ها خود باعث کاهش کیفیت خدمات‌دهی همراه اول می‌شود. مردم مطمئن باشند امواج این دکل‌ها که در ده‌ها نقطه شهر نصب شده و حتی بالای سر اغلب اتاق من هم دکل نصب شده زیان‌آور نیست. اما اگر این سایت‌ها توسعه نیابند، شاید در جایی یک نفر به کمک‌های امدادی نیاز داشته باشد و تلفن همراه آنتن ندهد و آن زمان است که این نبود پوشش شبکه تلفن همراه جان افرادی را به خطر می‌اندازد که نیازمند کمک‌های امدادی هستند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر اگر این امکانات نصب نشود و درآمدزایی هم نداشته باشد، توسعه شبکه نیز امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به برخی شماره‌های ویژه خدمات‌دهی و پاسخگویی به مشکلات مشترکان مخابرات فارس در خصوص مشکل از کار افتادن سایت‌های مخابرات در زمان قطعی برق به دلیل نبود باتری در برخی سایت‌ها گفت: خدمات مخابراتی روزبه‌روز بهتر می‌شود اما یکی از مشکلات ما باتری سایت‌های مخابرات است؛ چراکه از سویی عمر باتری‌ها محدود، مثلا ۳۶۰ بار شارژ یا ۳ سال کارکرد است و قیمت آن‌ها نیز بالاست، از سوی دیگر همین قطعی برق در کارخانه نیز موجب شده تا تولید کارخانه‌ها کاهش یابد و همین امر نیز بر کار ما تأثیر می‌گذارد. اما به نسبت سایر استان‌ها وضعیت ما بهتر است و از هر کانالی برای تهیه باتری استفاده کرده و به دنبال خرید باتری‌های جدید هستیم.

وی با اشاره به اینکه در شبکه تلفن همراه از برند هوآوی و نوکیا استفاده شده و در حال به‌روزرسانی و نوسازی این شبکه هستند گفت: در خصوص آنتن‌دهی در ماشین درجاده های استان نباید این توقع باشد که وقتی خودرو با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در حال حرکت است کیفیت نیز عالی باشد و هیچ قطع و وصلی نداشته باشد؛ بالاخره این شبکه هم تا حدودی پاسخگوست و یک استاندارد خاص دارد.

محمودی گفت: اگر شهروندان در هر زمینه‌ای در خصوص خدمات مخابرات فارس و همراه اول مشکل دارند، می‌توانند حتی به‌صورت مستقیم با تماس با شماره‌های ۰۹۱۲۲۱۹۳۷۲۷ و ۰۹۱۷۱۵۱۹۹۹۰ با خود من تماس گرفته یا پیغام بگذارند و در اسرع وقت به مشکلات آن‌ها رسیدگی خواهم کرد. هم‌اکنون نیز روزانه به ۵۰ تماس و پیامک پاسخ می‌دهم و حتی اگر در جلسه باشم و نتوانم در زمان پاسخ بدهم، خودم بعدا تماس گرفته و موارد را پیگیری می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از مخابرات دولتی و ۶۰ درصد متعلق به بخش خصوصی است، در خصوص علت هزینه بالای بسته‌های اینترنتی و زود تمام‌شدن آن‌ها و شائبه افزایش تعرفه‌ها گفت: افزایش تعرفه‌ها منوط به تصمیم شورای عالی تنظیم مقررات است و شرکت مخابرات اختیاری برای افزایش تعرفه ندارد که در این زمینه هم هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت تعرفه‌ها گرفته نشده و اگر قرار بر این باشد رسما اعلام می‌شود. اما در خصوص زود تمام شدن بسته‌ها در صورت هر گونه ابهامی شهروندان می‌توانند با تماس با شماره‌های پشتیبانی تلفن همراه موارد را مطرح کنند و قطعا ما پاسخگوی این موارد نیز هستیم.

وی با اشاره به اجرای دو طرح جدید برای مشترکان همراه اول گفت: یکی از طرح‌های ما که یکی دو روزی است اجرا شده این است که به هر مشترک مخابرات یک اشتراک رایگان پلتفرم فیلیمو نیز اختصاص می‌یابد و مشترک بدون پرداخت هزینه به فیلیمو و تنها با استفاده از پهنای باند به‌صورت رایگان می‌تواند از فیلیمو استفاده کند و دیگر نمی‌خواهد بابت فیلم دیدن پولی به فیلیمو پرداخت کند.

وی اظهار داشت: طرح دیگر ما راه‌اندازی کمپین فصل آفتاب است که از امروز تا ۳۱ تیر برای مشترکین جدید که از ما خدمات می‌گیرند هزینه مودم به‌علاوه مدت زمانی خاص اشتراک اینترنت رایگان است و می‌توانند جهت اطلاع بهتر از طریق سایت همراه اول موارد را دنبال کنند

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری مدیریت زیست | modiriyate zist