پیشبینی تولید بیش از ۱۵۰ هزار تن دانه زیتون، مجری طرح زیتون کشور پیشبینی کرد؛ تولید دانه زیتون در سال ۱۴۰۳ از ۱۵۰ هزار تن عبور کند.
به گزارش مدیریت زیست به نقل از وزارت جهادکشاورزی، جواد میرعرب رضی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: نزدیک به ۶۵ هزار هکتار باغات زیتون در کشور داریم که از این سطح ۶۰ هزار هکتار بارور و بقیه غیربارور است.
وی اظهار داشت: تاکنون برداشت ۱۲۰ هزار تن دانه زیتون از سوی استانهای کشور اعلام شده، اما آمار برداشت این محصول در استان گیلان هنوز نهایی نشده است.
مجری طرح زیتون کشور افزود: پیشبینی شده برداشت دانه زیتون در استان گیلان به حدود ۴۰ هزار تن برسد.
وی ادامه داد: از ۱۲۰ هزار تن دانه زیتون تولید شده کنونی، ۱۱ هزار تن روغن استحصال و ۷۰ هزار تن برای تهیه کنسرو استفاده خواهد شد.
میرعرب رضی توسعه باغات مدرن با ارقام پربازده زیتون را از سیاستهای وزارت جهادکشاورزی دانست و گفت: به سمت استفاده از ارقام روغنی زیتون حرکت میکنیم، زیرا عملکردشان در هکتار بیشتر است.
وی تصریح کرد: از ۶۰ هزار هکتار باغات زیتون بارور، بیش از ۳ هزار هکتار دارای ارقام تجاری روغنی هستند.
مجری طرح زیتون کشور ادامه داد: ارقام تجاری مانند رقم ایتالیایی کراتینا و رقم اسپانیایی پیکوآل در دستور کار برای توسعه باغات زیتون قرار گرفته است.
وی با بیان این که متوسط عملکرد باغات زیتون در ایران ۳ تن در هکتار است، گفت: بخشی از این باغات قدیمی و سنتی هستند و از این رو عملکرد پایینی دارند.
میرعرب رضی از تشکیل کانون تولیدکنندگان با عملکرد بالای ۵ تن دانه زیتون در هر هکتار خبر داد و اذعان داشت: این کانون دارای ۳۰۰ عضو است و تلاش میشود با کمک آنان فرهنگ مدیریت باغ از طریق رویکرد تغذیه مناسب به باغداران سنتی نشان داده شود.
وی ادامه داد: همه باغات زیتون کشور به اصلاح، هرس و تغذیه علمی و بیش از ۳۰ هزار هکتار نیاز به بازسازی و نوسازی دارند.